Istoric

Scoala Gimnaziala Spectrum Constanta, infiintata in anul 2003, face parte din grupul de Institutii Lumina, care are o experinta de peste 20 ani in educatie in sistemul national si international in România, care incepe cu primul liceu particular infiintat in Constanta, in anul 1994 (Liceul International de Informatica Constanta). in 1995, o noua scoala a fost inaugurata – Liceul International de Informatica Bucuresti, iar din anul 1996 in cadrul aceleiasi institutii functioneaza The International School of Bucharest (ISB), cu invatamânt prescolar, primar, gimnazial si liceal. incepând cu anul scolar 2008-2009, elevii care studiaza la ISB s-au mutat in noul campus, aceasta fiind cea mai moderna si dotata institutie de invatamânt din Balcani.

 

In aceste scoli studiaza elevi de diferite nationalitati, veniti din peste 40 de tari. Elevii invata intr-o ambianta familiala, prietenoasa, fara conflicte de religie, limba sau rasa, dupa curriculum britanic. Datorita conditiilor de studiu si oportunitatilor create, elevii nostri au adus României peste 210 de medalii obtinute la olimpiade si concursurile internationale si 345 la cele nationale. 82 dintre elevii nostri au obtinut burse scolare la cele mai prestigioase universitati din lume: Harvard, Oxfort s.a. Liceele Internationale de Informatica din Constanta si Bucuresti au predare in limba engleza la materiile realiste, in timp ce la ISB elevii studiaza integral in limba engleza, profesorii fiind vorbitori nativi ai acestei limbi.

 

Incepând cu anul 2007, Gradinita si scoala Primara din cadrul Liceului International de Informatica Bucuresti, dar si cel din Constanta, a luat denumirea de Gradinita „Spectrum” si scoala „Spectrum”. in anul 2010 s-au deschis patru scoli Internationale Spectrum, pe lânga cea din Iasi si cele din Timisoara, Cluj si Ploiesti, dar si universitatea Europei de Sud-Est Lumina –facultatea de stiinte economice si politice; facultatea de stiinte ingineresti.

La INSTITUTIILE DE INVATAMANT LUMINA am inteles cu totii ca scoala trebuie sa insemne mai mult decat educatie. Profesorii nostri sunt nu numai indrumatori pentru o pregatire scolara de exceptie, ci si formatori de caractere si descoperitori de talente.

 

In anul 2012 si-au deschis usile 11 institutii private de invatamant, sub egida Lumina Institutii de Invatamant.

excel_icon

Parteneriate – Protocoale de Colaborare

Adresă

Bd.Alexandru Lăpușneanu Nr. 101, 900396, Constanța, România.

Phone : +40 241 693 262 Email: constanta@spectrum.ro>