fbpx
Menu Close

Istoric

Scoala Gimnaziala Spectrum Constanta, infiintata in anul 2003, face parte din grupul de Institutii Lumina, care are o experinta de peste 20 ani in educatie in sistemul national si international in România, care incepe cu primul liceu particular infiintat in Constanta, in anul 1994 (Liceul International de Informatica Constanta). in 1995, o noua scoala a fost inaugurata – Liceul International de Informatica Bucuresti, iar din anul 1996 in cadrul aceleiasi institutii functioneaza The International School of Bucharest (ISB), cu invatamânt prescolar, primar, gimnazial si liceal. incepând cu anul scolar 2008-2009, elevii care studiaza la ISB s-au mutat in noul campus, aceasta fiind cea mai moderna si dotata institutie de invatamânt din Balcani.

 

Începând cu anul 2003 unitatea noastră școlară funcționează cu două grupe de grădiniță o grupă mixtă (mică+mijlocie) cu un număr de 15 copii și o grupă pregătitoare cu un număr de 15 copii, 29 elevi în învățământul primar și 54 de elevi în învățământul gimnazial.

Aceste efective de copii își desfășoară activitatea în sediul din bd. Tomis nr. 153.

În anul 2006, la data de 14 noiembrie, învățământul preșcolar primește acreditare.

În anul 2008, la data de 15 decembrie, Școala ”Spectrum” din Constanța primește acreditare pentru nivelul de învățământ primar, care își desfășoară activitatea în sediul situat în bd. Alexandru Lăpușneanu, nr. 101.

Nivelul gimnazial primește acreditare tot în anul 2008, desfășurându-și activitatea tot în sediul situat în bd-ul Tomis, nr. 153.

Din anul 2009 grădinița funcționează în același spațiu cu învățământul primar, respectiv în bd-ul Alexandru Lăpușneanu nr. 101.

Începând cu anul 2011, învățământul gimnazial își desfășoară activitatea alături de învățământul preșcolar  și învățământul primar, în bd-ul Alexandru Lăpușneanu nr. 101.

 

In aceste scoli studiaza elevi de diferite nationalitati, veniti din peste 40 de tari. Elevii invata intr-o ambianta familiala, prietenoasa, fara conflicte de religie, limba sau rasa, dupa curriculum britanic. Datorita conditiilor de studiu si oportunitatilor create, elevii nostri au adus României peste 210 de medalii obtinute la olimpiade si concursurile internationale si 345 la cele nationale. 82 dintre elevii nostri au obtinut burse scolare la cele mai prestigioase universitati din lume: Harvard, Oxfort s.a. Liceele Internationale de Informatica din Constanta si Bucuresti au predare in limba engleza la materiile realiste, in timp ce la ISB elevii studiaza integral in limba engleza, profesorii fiind vorbitori nativi ai acestei limbi.

 

Incepând cu anul 2007, Gradinita si scoala Primara din cadrul Liceului International de Informatica Bucuresti, dar si cel din Constanta, a luat denumirea de Gradinita „Spectrum” si scoala „Spectrum”. in anul 2010 s-au deschis patru scoli Internationale Spectrum, pe lânga cea din Iasi si cele din Timisoara, Cluj si Ploiesti, dar si universitatea Europei de Sud-Est Lumina –facultatea de stiinte economice si politice; facultatea de stiinte ingineresti.

La INSTITUTIILE DE INVATAMANT LUMINA am inteles cu totii ca scoala trebuie sa insemne mai mult decat educatie. Profesorii nostri sunt nu numai indrumatori pentru o pregatire scolara de exceptie, ci si formatori de caractere si descoperitori de talente.

 

In anul 2012 si-au deschis usile 11 institutii private de invatamant, sub egida Lumina Institutii de Invatamant.