Cluburi

Școala Gimnazială ”Spectrum” Constanța oferă copiilor (contra cost) diverse cluburi opționale, menite să-i ajute pe copii să-și descopere noi aptitudini. Mai jos se află descrierea detaliată a fiecărui opțional din semestrul I.
Activități Dezvoltare Motrică

Practicarea sportului contribuie la o mai bună oxigenare a creierului, ceea ce duce la îmbunătățirea performanțelor intelectuale. Astfel se dezvoltă concentrarea, memoria, capacitatea de înțelegere și crește tonusul psihic. se știe că sportul disciplinează, iar toate aceste elemente adunate conduc la creșterea randamentului școlar.

Arduino Projects For Beginners

http://tutorial45.com/arduino-projects-beginners/

Price included arduino basic kit Arduino is an open-source hardware design, so everyone with enough knowledge can make their own boards. There are also lots of beginner’s kits that include an Arduino board and basic components, such as sensors, breadboard, relays, controllers, LEDs, jumper wires and motors. All projects mentioned below use only the most basic Arduino components.

Baschet

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume. Se caracterizează prin finețea, precizia și fantezia exercițiilor tehnice și tactice, prin talia înaltă și calitățile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistență nervoasă. Antrenorul Toyin Orishadare este fost jucator de baschet profesionist, a jucat pentru Clubul Sportiv Universitatea Brasov, Asociatia Baschet Club Arges Pitesti, Asociatia Baschet Club Targoviste

Bios

Noutăți din lumea biologiei,medicinei ,geneticii moderne prelucrate la nivelul elevilor de gimnaziu, curiozități din lumea științelor naturii,microscopie,excursii și vizite tematice etc.

Cambridge Ket Preparation Courses

„Cambridge English: Key, also known as the Key English Test (KET), is the lowest level General English exam in the Cambridge English range. It shows that you can communicate in basic English in everyday situations.Cambridge English: Key for Schools (KETfS) is at the same level as Cambridge English: Key and leads to exactly the same internationally accepted certificate. The only difference is that the exam content is targeted at the interests and experiences of schoolchildren. Who is this course for? Choose Cambridge KET if you: Have pre-intermediate English skills; Are looking for a more intensive alternative to General English, and Want a globally-recognised measure of English proficiency for employment, immigration or tertiary study purposes. You will learn: To understand simple written English To understand and use basic phrases and expressions To use the correct tense and sentence structure To introduce yourself and answer basic questions about yourself To interact with native speakers at a basic level To speak about familiar topics such as hobbies, holidays and jobs How to write emails, letters and stories. Level of qualification: Elementary = A2 on the Common European Framework.”

Cambridge Pet

In cadrul acestui club elevii vor fi pregatiti in vederea sustinerii examenului Cambridge-PET.

Cambridge Yle Flyers

Cambridge English: Young Learners reprezinta o serie de teste de limba engleza antrenante si motivante, destinate copiilor din ciclul primar si gimnazial. Certificatele obtinute in urma examenelor de limba engleza YLE, nivelurile Movers si Flyers, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 5-a cu program intensiv.

Cambridge Yle Movers

Cambridge English: Young Learners reprezinta o serie de teste de limba engleza antrenante si motivante, destinate copiilor din ciclul primar si gimnazial. Certificatele obtinute in urma examenelor de limba engleza YLE, nivelurile Movers si Flyers, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 5-a cu program intensiv.

Cercul De Informatica Cls. 6,7

Aici veti invata programare algoritmica pentru a folosi la maxim puterea extraordinara de gandire a calculatorului! Aceasta este baza dezvoltarii oricarei aplicatii software uimitoare!

Cercul De Informatica Cls.5

Aici veti invata programare algoritmica pentru a folosi la maxim puterea extraordinara de gandire a calculatorului! Aceasta este baza dezvoltarii oricarei aplicatii software uimitoare!

Club Acting Spectrum

„Club Actorie Spectrum” Acest club are ca obiectiv general dezvoltarea inteligentei emotionale a elevilor. Comunicarea spontana si eficienta a devenit o necesitate a vremurilor in care traim, tot mai multe profesii necesitand abilitati de relationare si comunicare eficienta. Exercitiile si activitatile clubului de actorie dezvolta creativitatea si spontaneitatea, capacitatea de concentrare si memorizare, abilitati de integrare intr-un grup. Vor fi multe, multe exercitii, jocuri cu obiective, improvizatie deoarece actoria este o munca cu Sine. Beneficiile participarii la clubul de actorie: -isi va imbunatati dictia si capacitatea respiratorie – va invata cum sa isi foloseasca imaginatia in scop constructiv prin exercitii de improvizatie -va invata cum sa capteze atentia unui interlocutor, sa aiba curajul de a sta in fata unei multimi si de a se face ascultat​ – va dezvolta abilitati de intelegere si interpretare corecta a limbajului verbal si nonverbal -va invata cum sa isi gestioneze emotiile, starile, comportamentele impulsive -isi va imbunatati capacitatea de concentrare si atentia distributiva, spiritul de observatie Se va organiza un spectacol pe semestru in cadrul scolii/ scenariu de film scolar , participare concurs teatru scolar. Facilitatorul clubului de actorie Burlacu Leni este licentiata in psihologie si actorie Iuliana Melnic este actrița la teatrul „” Jean Bart”” Tulcea

Club De Arta Moderna

Tehnici diferite de pictura, grafica si modelaj in lut

Club De Dans

Dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizică pe care le poate face copilul. El folosește constanta și echilibrat toate grupele de mușchi și ajută la tonifierea musculaturii și la o creștere și modelare armonioasă a corpului. În timpul dansului se formează și se stimulează funcții implicate în dezvoltarea fizică a acestuia.

Club De Design Vestimentar

Curs de design vestimentar, cu accent pe partea artistica a creatiei

Club De Fotbal

Unul din principalele noastre obiective este de a aduce și de a transmite copiilor plăcerea de a juca fotbal.

Noi considerăm că pentru a putea face performanță în acest domeniu este nevoie în primul rând de plăcere, după care, alături de ambiție, dorință și muncă se poate realiza performanța.

Club De Gătit - Mâncăruri Tradiționale Turcești

Învață să prepari mâncăruri tradiționale turcești. Le vom găti împreună și le vom și mânca. Înscrie-te dacă vrei să guști și să înveți să gătești delicioasele deserturi turcești, precum și nenumărate alte preparate specifice bucătăriei turcești.

Dele Club A2

Acest club este dedicat elevilor din ciclul gimnazial care doresc sa aprofundeze studiul limbii spaniole , în vederea susținerii examenului de limba DELE, nivel începători/ intermediar.

Design 3D

Modelare grafica 3D a obiectelor folosind programe specializate pe calculator.

English For Beginner

Communication and basic grammar www.english.com

Handbal

Handbalul dezvoltă gândirea, atenția și formează deprinderi. Un copil care face handbal capătă îndemânare și forță. Prin handbal va descoperi prietenia și jocul în echipă și va deveni sociabil, mai mult, copilul își întărește voința și capacitatea de concentrare și învață cum să-și învingă frica, emoțiile și stresul devenind încrezător în propriile forțe.

Lego First Lego Lig Fll

https://www.firstlegoleague.ro/ IRST® LEGO® League, este o competitie internationala de robotica si solutii inovatoare, pentru copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani lansata in 1998. Incepand cu 2016, FIRST® LEGO® League este disponibil si copiiilor din Romania!

Lego Robotics Ev3-Nxt

Limba Turcă Pentru Părinți (Pentru Avansați)

Club de limba turcă pentru părinți, pentru cei de nivel pentru avansat.

Little Scientists Club

Acest club tinde sa pregateasca elevii pentru participarea la concursul First Step ce va avea loc la Bucuresti in luna Februarie 2019. Pentru cei care doresc sa isi extinda cunostintele in aria experimentelor cantitative sau chiar si calitative, si prezentarea acestora intr-un articol/ scurt videoclip, sunt mai bine decat bine veniti. Cursul va dura 1h 30min in fiecare zi de marti la ora 15:00 incepand cu data de 2 Octombrie 2018.

Maths In Motion

Din postura de inginer, condu-ţi maşina de Formula 1 spre linia de sosire pe circuitele clasice de pe tot globul. Cunoştinţele de matematică şi fizică îţi vor fi de mare ajutor.

Maths In Motion

De la o vârstă fragedă până la adânci bătrâneţi jocurile minţii sunt o provocare şi în acelaşi timp menţin creierul activ. Alătură-te clubului dacă vrei să înveţi GO şi BRIDGE. Vei găsi o atmosferă relaxată şi îţi vei face noi prieteni.

Mind Lab (Cl. 1-2)

„Opționalul cuprinde jocuri logice, bazate pe strategii. Dintre acestea, 4 sunt pentru olimpiada de Mind lab, care cuprinde 3 etape: zonală, națională și internațională. La olimpiadă pot participa copii cu vârste între 9- 13 ani (neîmpliniți ). Copiii care vor forma echipa pentru olimpiadă vor fi selectați în urma celor 4 campionate pe care le voi organiza în școală. În ultimii 2 ani, echipa Spectrum s-a calificat la internațională, obținând aur și bronz (ambii ani) la individual.”

Mind Lab (Cl.3-4)

„Opționalul cuprinde jocuri logice, bazate pe strategii. Dintre acestea, 4 sunt pentru olimpiada de Mind lab, care cuprinde 3 etape: zonală, națională și internațională. La olimpiadă pot participa copii cu vârste între 9- 13 ani (neîmpliniți ). Copiii care vor forma echipa pentru olimpiadă vor fi selectați în urma celor 4 campionate pe care le voi organiza în școală. În ultimii 2 ani, echipa Spectrum s-a calificat la internațională, obținând aur și bronz (ambii ani) la individual.”

Mobile Application Programming

First semester Build your own apps Thunkable enables anyone to create beautiful and powerful mobile apps.

https://thunkable.com/#/ 6 weeks – android appinventor 6 weeks – ios apps second semester 7 weeks – javascript 9 weeks – reactnative

https://www.tutorialspoint.com/react_native/

https://www.youtube.com/watch?v=6ZnfsJ6mM5c&t=2147s