Program Ipad

1. Ce este Programul iPad?

       Programul iPad le permite elevilor să-și folosească propriul dispozitiv personal la școală și acasă. IPad-ul este un instrument care le permite elevilor să-și dezvolte abilitățile și obiceiurile pentru a deveni elevi de succes ai secolului 21. Integrarea acestei tehnologii ajută la transformarea pedagogiei didactice, permițând profesorilor să implementeze programe individuale extrem de rafinate pe dispozitivele elevilor. Acest lucru permite elevilor noștri să dezvolte abilitățile de a gândi critic, de a rezolva problemele, de a fi creativi și de a demonstra inovație folosind tehnologia iPad acasă, școală și în cadrul comunității.

   Profesorii continuă să predea lecții folosind practici consacrate de predare și învățare, folosind tehnologia iPad ca instrument pentru îmbunătățirea și personalizarea curriculumului pentru studenți când și unde este cazul. Perioada de timp petrecută folosind tableta iPad în clasă variază în funcție de lecțiile planificate.

   În timp ce există numeroase aplicații educaționale pentru materiile de bază, iPads vor oferi, de asemenea, oportunități creative în domenii de specialitate: arte vizuale, muzică, atat pentru limba romana, cat si pentru limbile straine și educație fizică, mult dincolo de ceea ce este posibil astăzi cu infrastructura noastră școlară actuală. Pentru a asigura succesul inițiativei școala asigură sprijin pentru profesori, elevi, părinți, împreună cu programe de mentorat, dezvoltare profesională și revizuire periodică.

   Profesorii sunt susținuți, îndrumați și instruiți pentru a utiliza iPads ca instrument în sala de clasă. Utilizarea iPads de către elevi va încuraja autoevaluarea, responsabilitatea învățării individuale și o mai mare colaborare, atât în clasă, cât și cu comunitatea locală și globală. În plus, școala a investit în infrastructură și în modernizarea conectivității wireless pentru a sprijini programul. Tehnicianul nostru TIC școlar este de asemenea disponibil pentru a sprijini profesorii și elevii.

2. Inițiativa iPad NU este:

 •  tehnologie de dragul tehnologiei
 •   elevi care folosesc iPads toată ziua în detrimentul învățării zilnice față în față
 •   înlocuirea stiloului și hârtiei
 •   aplicații care înlocuiesc profesorii
 •   singurul instrument utilizat pentru finalizarea lucrării sau evaluarea studenților
 •   înlocuirea laptopurilor sau computerelor desktop

3. De ce școala a ales abordarea aducerea propriul dispozitiv?

 •   Posibilitatea de a stoca fișiere și documente fără interferențe ale altor elevi, fie accidentale sau intenționate.
 •   Documentele elevului nu pot fi editate sau șterse de către alți elevi care ar putea utiliza dispozitivul.
 •   Fiecare dispozitiv poate fi monitorizat individual. Mai mulți utilizatori de dispozitive ar trebui să fie înregistrați pentru a fi monitorizați. Chiar și atunci dovedirea cine folosea dispozitivul în momentul unei probleme ar fi dificilă.
 •   Accesul wireless oferă posibilitatea de a trimite documente prin e-mail, de a căuta informații pe internet când este necesar.
 •   Nu este necesar să așteptați ca un iPad să devină disponibil pentru a începe și a finaliza temele și proiectele.
 •   Nu trebuie să aștepți ca o altă clasă să termine lucrul cu ele.

4. Dacă copilul meu are deja o tabletă care nu este un iPad, o pot folosi la școală? adică Android sau Windows

Din păcate, acesta este doar un program pentru iPad, ceea ce înseamnă că alte dispozitive precum Android sau Windows nu pot fi acceptate.

După o cercetare extinsă făcută de școală, o decizie de utilizare a iPads a fost bazată pe următoarele:

 • pentru a se asigura că sunt disponibile aceleași aplicații pe toate dispozitivele
 •   Același lucru se poate vorbi și despre metodele de predare a lucrărilor și în prezentarea în clasă pe proiectorul digital.
 •  Apple are o echipă de educație care oferă îndrumare, suport și dezvoltare profesională în al doilea rând.

5. Unde pot primi părinții sfaturi despre cumpărarea de iPad?

Pentru achiziționarea iPad-urilor, scoala are un parteneriat cu iStyle România, și se pot achizitiona dispozitivele cu o reducere. Tot ei va pot da mai multe informații despre dispozitive, cât și despre achiziția produselor anexe (carcase, Apple Pencil, și oferte de garanție)

Elevii nostri beneficiază de o reducere de 10% la achiziționarea de tablete și accesorii la magazinul iStyle VIVO Mall Constanța. Pentru a beneficia de reducere trebuie să mergeți la magazin cu adeverință de elev sau carnetul de elev vizat.

6. Ce tip de huse de protecție pentru iPad sunt recomandate?

Va fi necesară o carcasă de protecție robustă care să acopere și să protejeze colțurile și marginile dispozitivului. Copiii find la școală există posibilitatea de a o scăpa, de aceea husa este necesară chiar din prima zi de școală.

7. Cine va fi responsabil pentru instalarea și actualizarea aplicațiilor pe iPad?

Școala se va ocupa de instalarea aplicațiilor necesare elevilor la clasă. Folosim un sistem care ne permite sa trimitem aplicațiile online, fără ca elevul să vină de fiecare dată la departamentul de IT. Acest lucru va fi posibil prin instalarea pe tabletă a unui profil, acest lucru se va face înaintea începerii anului școlar. Vom chema elevii la școală pe rând, în zile diferite pentru această instalare de profil.

8. Vor avea acces elevii la internet pe iPad la școală și conținutul este filtrat?

Da. Elevii vor avea acces la internet la școală pentru a finaliza unele sarcini. Toate accesele sunt monitorizate prin intermediul sistemului de monitorizare și filtrare a rețelei școlare. Școala a achiziționat un firewall pentru a filtra accesul la Internet.

9. Ce se întâmplă dacă un dispozitiv personal este deteriorat sau pierdut?

Școala nu are nicio responsabilitate pentru pierderea sau deteriorarea iPad-urilor personale. Elevii ar trebui să evite depozitarea lichidelor în același buzunar cu iPad-ul lor, să folosească huse solide, și dacă este posibil să se facă o asigurare pentru avarii și furt.

10. Cine va fi responsabil pentru încărcarea iPad-ului personal al elevului?

Dispozitivul va trebui să fie încărcat în fiecare seară acasă. O singură încărcare va fi de ajuns pentru următoare zi de școală.