Consiliere psihologică

Servicii de psihologie

În cabinet pot beneficia de servicii psihologice atât elevii Scolii Spectrum cât și părinții acestora și cadrele didactice.

Consilierea psihologică a copiilor

Caut să ofer copilului care intră în cabinet un spațiu liber si protejat, benefic pentru dezvoltarea lui și unde să poată intra în contact cu adevărata lui natura, cu resursele lui interioare, pentru a găsi rezolvarea dificultăților pe care le are de trecut.

Vă invit sa vă gândiți la copilul dumneavoastră ca la un erou. El are zilnic de confruntat noi provocări, de câștigat instrumente sub forma competențelor pe care le dezvoltă, un loc de câștigat, să se afirme, să devină cineva, cea mai bună variantă a sa. Uneori bătăliile sunt copleșitoare dar eroul nostru nu se lasă. Are nevoie doar de un loc în care să se poată antrena pentru asta, pentru a-și gasi puterea lui interioară și a continua pe drumul dezvoltării. Acest loc vrem sa fie cabinetul de psihologie.

Consiliere parentală pentru parinți

A crește un copil este o responsabilitate mare. Să ceri ajutor este o dovadă de curaj si o salut cu toată inima. Împreună, ne așezăm și încercăm să înțelegem ce se întamplă cu puiul tău și care este nevoia lui cea mai mare. Să ne amintim mereu că înainte de a fi părinți, suntem oameni cu propriile nevoi. Dacă vrei să îi oferi ce este mai bun copilului tău, te rog, nu uita să ai grijă de tine.

Consiliere psihologica pentru cadrele didactice

Și profesorii sunt oameni. Și ei simt, au propriile nevoi, dificultăți. Deși au învățat să se dăruiască permanent, e nevoie să își ia timp și pentru ei. Un teacher fericit este mult mai eficient. Din propria experiență, teacher vorbește mai puțin despre el, fiind preocupat mai mult despre cum să aibă o clasa liniștită și concentrată, despre cum să obțină colaborarea părinților și să îi facă parteneri în munca de formare a elevului lor.

Evaluarea psihologica

Dintre lucrurile pe care le putem face este și evaluarea cu ajutorul testelor psihologice a dezvoltării copilului, a motivației pentru școală, a capacităților cognitive, a componentei emoționale, o evaluare psihodinamică cu ajutorul testelor proiective, evaluarea tulburarilor de vorbire, etc.

Consiliere vocațională

Copii au nevoie să se descopere, pentru aceasta, elevii claselor a VIII-a, dar nu numai aceștia, beneficiază de consiliere privind cariera, propriile interese și sunt ajutați să își descopere potențialul nativ.

Ședințele sunt confidențiale potrivit articolului VI.2 din Legea 213/2004 si HG 788/2005.