[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_gallery interval=”3″ images=”3585″ img_size=”250×125″][vc_gallery interval=”3″ images=”3588″ img_size=”250×125″][vc_gallery interval=”3″ images=”3587″ img_size=”250×125″][vc_gallery interval=”3″ images=”3586″ img_size=”250×125″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Siguranţa pe internet este foarte importantă pentru noi, pentru fiecare om în parte.Trebuie să avem mare grijă ce postăm pe reţelele de socializare şi cu cine ne împrietenim.

Mulţi copii sunt tentaţi să primească în lista de prieteni persoane necunoscute numai ca să pară în faţa prietenilor mai populari. Eu, de exemplu, am ca prieteni numai persoane din anturajul meu.

Pe aplicaţii și pe reţele de socializare nu e indicat să punem informaţii foarte importante despre noi, de exemplu: numărul de telefon, adresa de la casă, vârsta, la ce şcoală învăţăm etc. De ce? Deoarece necunoscuţilor rău intenționați le e mult mai uşor să ne găsească și să-și ducă la bun sfârșit planul(răpire, furt de bunuri sau de identitate). Nu e indicat să postezi detalii despre locul în care te afli în vacanţă, deoarece vei fi ţinta hoţilor.

Care sunt cele patru reguli prezentate de SID (Scientific Information Database)?

  • Regula nr. 1Persoanele pe care nu le cunoşti sunt persoane străine. Acestea pot fi altcineva decât spun că sunt.
  • Regula nr. 2 Poartă-te frumos cu ceilalţi pe internet, aşa cum o faci la locul de joacă.
  • Regula nr. 3 Nu spune nimănui adresa ta, şcoala la care înveţi sau alte date personale despre tine.
  • Regula nr. 4 Dacă simţi că ceva este în neregulă, spune părinţilor sau unei persoane adulte în care ai încredere.

Copiii si adolescenţii sunt printre cei mai mari consumatori de internet si adoră chat-ul online sau messenger-ul. Deşi aţi fi tentat să o faceţi, nu-i puteţi pretinde copilului să nu intre deloc pe net. Însă, în afara informaţiilor interesante si a multitudinii de jocuri captivante pentru copii, internetul este plin si de informaţii inadecvate si de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor răuvoitoare ale unor persoane. Însă părinţii pot face foarte multe pentru ca web-ul să fie un loc sigur pentru copii.

(sursa: http://oradenet.salvaticopiii.ro/)

 Măntoiu Teodora, clasa a VI-a A (prof. coordonator Memet Sibel)

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_wp_posts number=”5″][/vc_column][/vc_row]