Cluburi

Robotica

Cooking Club

Școala Gimnazială ”Spectrum” Constanța oferă copiilor (contra cost) diverse cluburi opționale, menite să-i ajute pe copii să-și descopere noi aptitudini. Mai jos se află descrierea detaliată a fiecărui opțional din semestrul I.

Dezvoltarea cunoștințelor de limba engleză; pregătirea pentru obținerea certificatului de atestare a limbii engleze KET, PET sau FCE.

Este un cerc care urmărește dezvoltarea aptitudinilor muzicale ale elevilor, educarea auzului muzical, scopul afirmării ca soliști vocali în cadrul evenimentelor organizate de școala noastră, însușirea unei tehnici de cânt corecte, însușirea unui repertoriu adecvat vârstei copiilor și pregătirea pentru participarea la concursuri și festivaluri de gen.

Aikido este o arta martiala prin care practicantul este invatat sa foloseasca energia adversarului impotriva acestuia prin tehnici de proiectare si fixare.

Prin practicarea AIKIDO copilul cumuleaza in timp o serie de beneficii:

– dobandirea si dezvoltarea calitatilor motrice (viteza, indemanare, forta si rezistenta)

– autodisciplina

– echilibru emotional

– cresterea increderii in sine

– cresterea abilitatii de a face fata unui conflict ( fizic, verbal, emotional )

– autocunoastere

– cresterea starii de sanatate

Cursurile de Aikido dedicate copiilor sunt adaptate in functie de grupele de varsta astfel incat progresul lor sa fie asigurat constant.

Instructorii sunt acreditati de Fundatia Romana de Aikido Aikikai, organizatia nationala de Aikido autorizata de Fundatia Aikikai Japonia pentru a promova si dezvolta Aikido pe teritoriul Romaniei.

Cursuri de inițiere și perfecționare pentru copii.

Club pentru incepatori. Configurarea software-ului, Sunet, Ecrane LCD, senzori, Realizarea propriului proiect (Competiția Firstep) Pentru mai multe detalii, va rugam accesati: http://sdinc.xyz/index.php/arduino-club/

Activitățile cursului de actorie au ca obiective :

-dezvoltarea încrederii în sine
-dezvoltarea capacității de concentrare și atenție
-încurajarea exprimării și comunicării clare a nevoilor și susținerea ideilor proprii cu argumente
-dezvoltarea spontaneității  (promptitudinea reacției și reducerea comportamentelor impulsive)
-stimularea interesului pentru lectură
Cuprind: exerciții de dicție, jocuri din arta actorului, exerciții pentru autocunoaștere și dezvoltare emoțională, etc.
Copii învață să se exprime clar, să dezvolte o atitudine încrezătoare, să își gestioneze emoțiile și fricile, să dezvolte gustul pentru frumos .
Opțional se poate face evaluarea inteligenței emoționale a copilului și urmărirea abilităților dezvoltate pe perioada cursurilor.
La dorința elevilor se poate organiza spectacol cu public.

In acest curs veti invata sa creati:

– obiecte 3D, cum ar fi machete, personaje

– elemente de design interior

– personaje pentru jocuri

– iluminarea unei camere 3D

Clubul de robotica este destinat elevilor scolii pentru ca acestia sa aiba opurtunitatea de a isi dezvolta creativitatea si gandirea cu ajutorul seturilor de roboti “Lego mindstorms”. Scoala noastra organizeaza si excursii catre competitii din domeniu.

Pregatire pentru examenul DELE si pentru olimpiada de spaniola A2 – B1 (intermediar/avansat)

Club de limba germană pentru nivel intermediar/avansat.

Mind Lab  prezintă copiilor jocuri bazate pe logică . Aceștia au ocazia să joace, găsind strategii noi de rezolvare sau mergând pe cele cunoscute deja .Aceste jocuri au valoarea de a dezvolta inteligența, atenția, spiritul competitiv dar și spiritul de echipă. Pentru că aceste jocuri îmbină plăcerea cu atenția, grupa este de max. 14 copii.

Club de dans pentru ciclul primar.

Pictura pe apa

Necesitatea unei activități complementare școlii este bine-venită pentru copii, șahul lărgindu-le considerabil orizontul individual.

Cursul va conține lecții de șah în care copiii vor înțelege strategia și tactica jocului și vor participa la competiții.

– Tenisul dezvoltă suplețea și coordonarea mișcărilor, fiind un sport individual care dezvoltă simțul tactic și solidaritatea;

– Aptitudinile pe care le dezvoltă tenisul sunt numeroase, printre care: viteză, forță, rezistență în toate formele ei de manifestare (viteză de reacție, execuție, repetiție), capacitatea de orientare în spațiu și timp, capacitatea de reacție, de percepere a ritmului, de echilibru

; – Calitățile motrice și capacitățile coordinative se dezvoltă diferit, fiind în strânsă legătură cu etapele de creștere și dezvoltare ale organismului; începând cu vârsta de 3-4 ani până la aproximativ 12 ani se poate acționa cu succes asupra dezvoltării capacităților coordonative și a vitezei;

– Exercițiul fizic regulat permite reducerea absorbției osoase și, astfel, întârzie apariția sau complicarea osteoporozei.

Japoneză începători

Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume. Se caracterizează prin finețea, precizia și fantezia exercițiilor tehnice și tactice, prin talia înaltă și calitățile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistență nervoasă. Antrenorul Toyin Orishadare este fost jucator de baschet profesionist, a jucat pentru Clubul Sportiv Universitatea Brasov, Asociatia Baschet Club Arges Pitesti, Asociatia Baschet Club Targoviste

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Adresă

Bd.Alexandru Lăpușneanu Nr. 101, 900396, Constanța, România.

Phone : +40 241 693 262 Email: constanta@spectrum.ro